Foto’s: Bezoek Antidoot – Wilde Fermenten

Op zaterdag 9 maart 2024 bracht De Lambikstoempers vzw een bezoek aan Antidoot in Kortenaken. We kregen van Tom Jacobs een deskundige rondleiding met uitgebreide proeverij, in ongetwijfeld zowel de meest innovatieve als de meest ambachtelijke en natuurlijke brouwerij van de streek.

Antidoot onderzoekt alle aspecten van de wilde gisting en zet die om in een reeks bijzondere dranken, niet alleen bier, maar ook natuurlijk vergiste cider en wijn, die vaak met mekaar gekruist worden en een enorm lange productietijd nodig hebben.

Veel ingrediënten komen uit de eigen tuin, inclusief de natuurlijke fermenten en de eigen huiscultuur, een cultuur van wilde gisten die ze zelf opkweken op basis van bloemen en vruchten uit de tuin. De tuin is een deel van het geheel en bijna even belangrijk als de brouwerij, met diverse bessenstruiken, fruitbomen, eetbare kruiden en bloemen en een eigen wijngaard.

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *