Op zaterdag 19 oktober 2019 trokken we naar Brasserie Saint-Monon in het Waalse Ambly, om er de brouwerij te bezoeken en hun bieren te proeven.
Generated by Facebook Photo Fetcher 2
Op zaterdag 19 oktober 2019 trokken we naar Brasserie Saint-Monon in het Waalse Ambly, om er de brouwerij te bezoeken en hun bieren te proeven.
Generated by Facebook Photo Fetcher 2
De Lambikstoempers vzw organiseert op zaterdag 19 oktober 2019 …
In 1996 begon Pierre Jacobs waarschijnlijk als jongste brouwer in Wallonië. Afkomstig uit een landbouwers familie besloot hij om na het hobbybrouwen een officiële brouwerij op te starten. Saint-Monon was geboren…
Ondertussen is deze oorspronkelijke brouwerij met beperkte middelen uitgegroeid tot een moderne brouwerij van ambachtelijke omvang met een huidige productie in de orde van 700 hectoliter.
Pierre brouwt drie bieren met een sterke persoonlijkheid. Hij zal ons met plezier rondleiden en uiteraard proeven we zijn bieren!
Daarna begeven we ons naar Brasserie Minne in Baillonville. Twee kilometer voor deze brouwerij heb je op de Route du Marche (nr.5 – 5377 Somme-Leuze) het frietkot “Chez Nicole” waar we een ‘fondke’ kunnen leggen.
Brasserie de Bastogne is niet meer. De brouwerij in Sibret groeide zodanig dat Philippe en Catherine Minne besloten om een gloednieuwe brouwerij te bouwen in Baillonville, en ze ook een nieuwe naam te geven: Brasserie Minne.
In dit nieuwe gebouw – dat doet denken aan de kop van een everzwijn, het symbool van hun brouwerij – zullen ze De Lambikstoempers ontvangen en de nodige uitleg geven over hun brouwerij en de ter plaatse met vakmanschap en passie gebrouwen bieren laten proeven.
De deelnameprijs bedraagt 10 euro (voor Lambikstoempers) voor de twee brouwerijbezoeken en een aantal proevers!
Stuur vóór woensdag 16 oktober een e-mail naar proeverij@lambikstoempers.be met:
Je zal dan via e-mail verdere richtlijnen krijgen betreffende je inschrijving.
In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW
Wie is momenteel waar mee bezig in lambikland? Lang leve social media als Facebook, dat ons regelmatig een blik gunt achter de schermen van de diverse lambikbrouwers en -stekers in het Pajottenland.
Jo & co zijn vollenbak bezig met de voorbereidingen van het nieuwe brouwseizoen én het blenden van nieuwe Brett-Elle Oude Geuze…
Enne… er is naar verluidt ook een eigen Lambiek Fabriek (Oude?) Kriek in de maak. Zeker iets om in het oog te houden!
Bij Cantillon in Anderlecht zijn ze in volle voorbereiding van hun Zwanze Day 2019, op 28 september, in meer dan 70 verschillende locaties, verspreid over 20 landen wereldwijd.
In eigen land kan je terecht bij Moeder Lambic Fontainas & Moeder Lambic Saint-Gilles (Brussel), Mi-Orge Mi-Houblon (Aarlen) en Rose Red (Brugge).
Gert en ‘zijn’ Geuzen zijn volop aan het werk om het Bierhuis opnieuw te kunnen openen en ook nieuw leven in te blazen. Ter voorbereiding van die grote opening zijn ze alvast op zoek naar heel wat foto’s, van vroeger en nu, in ruil voor een glas verse lambik!
Dat Pierre de laatste tijd erg bezig is met diverse fruitsoorten, is geen geheim. Volgend jaar mogen we alvast zeker een gloednieuwe Oude Groseille à Maquereau Verte verwachten, alsook nieuwe edities Oude Pinot Noir, Oude Pinot Gris én Oude Mûre!
En ja, ook in de Lambik-O-Droom experimenteren ze graag met fruit. Les nouvelles prunes sont arrivées ! 😉
We houden je sowieso op de hoogte! 😀