Generated by Facebook Photo Fetcher 2
De Troch Oude Kriek in avant-première …
… op ons Bierweekend!
Je leest het goed: brouwer Pauwel van de Wambeekse brouwerij De Troch heeft – op vraag van zijn nieuwe Amerikaanse invoerder – opnieuw een Oude Kriek gemaakt, met meer dan 35% Schaarbeekse krieken.
(Voor zij die het zich nog herinneren, de laatste Oude Kriek van De Troch dateert van de jaren ’80!)
En nu is er dus een nieuwe. En wij mogen ‘m schenken, op 29-30 augustus 2015, op ons Bierweekend in Bezoekercentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg. En die mag JIJ komen proeven! Â 🙂
 Bierweekend 2015: praktische details
De Troch Oude Kriek
Een groot deel (1/3 om precies te zijn) zal rechtstreeks worden uitgevoerd naar de Verenigde Staten, de rest zal in eigen land maar ook in (de rest van) het buitenland worden verdeeld. In totaal werd iets meer dan 40 hl geproduceerd, met lambiek van maart 2014 en gebotteld in 37,5 cl flessen.
Wist je trouwens dat ze bij De Troch al sinds 2008 weer steevast voor verse (Schaarbeekse) krieken kiezen? Bij de Chapeau Kriek worden die wel steeds nog vermengd met kriekensap. Kom ze gerust allebei eens naast elkaar proeven, op ons Bierweekend: 29-30 augustus in ‘De Lambiek’ te Alsemberg. Wij begroeten u graag daar, bij een goed glas … Oude Kriek van De Troch, bijvoorbeeld.
 Bekijk onze volledige Bierlijst 2015
 Het Lambikstoempers Bierweekend: hoe er geraken?
Brouwer Pauwel Raes en onze voorzitter Wanne, tijdens ons bezoek aan Brouwerij De Troch in 2013.
22/08/2015: Jaarlijks etentje
De Lambikstoempers vzw nodigt zijn leden uit voor …
het Jaarlijks etentje
We spreken af op zaterdag 22 augustus 2015, om 17.00 uur, in
Restaurant De Smidse ‘1655’, Fabriekstraat 23 te 1652 Beersel.
De Smidse en het aanpalend oud ijzermagazijn zijn omstreeks 1995 omgebouwd tot restaurant. De eeuwige vraag of ze nu gevestigd zijn in Alsemberg of in Dworp zorgt al lang voor discussies.
Is de beek de scheiding? De voordeur? De cloture? Voor hun geen discussie, zij liggen op d’Elsemaa! (Lees: de Elsemheide.) Naast 1652 Alsemberg en 1653 Dworp, hebben ze het dan maar omgedoopt tot 1655 Elsemaa!
Op het menu
Na een ‘bierig’ aperitiefje (of twee) mogen we genieten van:
Aperitief maison ‘half en half’
–
Verschillende bordjes mixed Herisemham en oude kaas Den Herberg
–
Scampi De Smidse met Geuzesausje
–
Stoofvlees met Kriekenbiersaus, sla en frietjes
–
Dessertenbordje (mini rijstpap, mini chocomousse …)
–
Koffie of thee
–
(Water, plat en spuit, op de tafel inbegrepen).
De Smidse zorgt hierbij voor enkele biersuggesties (niet inbegrepen in de prijs), of je bestelt je drankje à la carte.
Inschrijven / reserveren
Stuur een e-mail naar proeverij@lambikstoempers.be met vermelding van:
- naam en aantal deelnemende personen + vermelding ‘etentje’
U zal dan via mail verdere richtlijnen krijgen betreffende uw inschrijving.
Deelname: 40,00 euro (aperitief en het menu in De Smidse). Dranken worden apart verrekend!
Hopelijk tot dan?